METROFOOD-RO Evolve WORKSHOP: Raport privind alegerea industriei alimentare și a subproduselor pentru valorificare în exercițiul de bioeconomie circulară, 28 mai 2025

0
6
Image of businessperson pointing at document in touchpad at meeting

În perioada februarie – mai 2025, în cadrul proiectului „Consolidarea integrării nodului românesc METROFOOD-RO în infrastructura europeană de cercetare METROFOOD-RI” (acronim: METROFOOD-RO Evolve, Cod SMIS 2021+ 309287), a fost elaborat raportul IM3.4 – Prezentarea motivului alegerii industriei alimentare și subproduselor aferente pentru valorificarea lor, parte a subactivității A3.2 – Exercițiu de bioeconomie circulară.

Raportul, realizat de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, fundamentează alegerea industriei alimentare ca sector prioritar pentru valorificarea subproduselor prin soluții de bioeconomie circulară, contribuind la atingerea rezultatului așteptat R4 – Două ingrediente obținute și două produse alimentare dezvoltate.

Pe 28 mai 2025, în cadrul Workshop-ului 4, care va fi organizat online cu participarea tuturor partenerilor și a Comitetului de conducere al proiectului, va fi prezentat și aprobat raportul IM3.4. Evenimentul va include:

  • Prezentarea activității A3.2 și a obiectivelor workshop-ului;
  • Detalierea procesului de selecție a subproduselor din industria alimentară;
  • Discuții și validarea raportului de către Consiliul Științific.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here